Jídelní lístek

vaříme do 15:00 hodin

(v období září až květen v omezeném množství)

bez-nzvu-6

Vaříme do 17:00 hodin..

Kuřecí maso

Kuřecí řízek smažený, obloha

150 g, alergeny: 1, 3

104,- Kč

Kuřecí kapsa (eidam, šunka), obloha

150 g, alergeny: 1, 3, 7

124,- Kč

Kuřecí plátek přírodní, obloha

150 g, alergeny:1

104,- Kč

Vepřové maso

Vepřový řízek smažený, obloha

150 g, alergeny: 1, 3

104,- Kč

Pastýřský řízek (sýr, salám), obloha

150 g, alergeny: 1, 3, 7

128,- Kč

Vepřový plátek přírodní

150 g, alergeny: 1

104,- Kč

Bezmasá jídla

Smažený sýr, obloha

100 g, alergeny: 1, 3, 7

84,- Kč

Smažený sýr se šunkou, obloha

120 g, alergeny: 1, 3, 7

96,- Kč

Smažený žampiony, obloha

150 g, alergeny: 1, 3

98,- Kč

Smažený květák, obloha

200 g, alergeny: 1, 3

94,- Kč

Přílohy

Hranolky

200 g

38,- Kč

Americké brambory

200 g

46,- Kč

Zeleninová obloha

70 g

16,- Kč

Tatarská omáčka

30 g, alergeny: 3, 7

16,- Kč

Kečup

30 g

16,- Kč

Alergeny

Od 13. 12. 2014 nám vzniká povinnost označovat v jídelním lístku alergeny, které daný pokrm obsahuje. Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8, odstavec 10:

1) Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

ZPŮSOB ZNAČENÍ ALERGENŮ:
A – číslo alergenu dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje
V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen SEZNAM ALERGENŮ s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Seznam je také umístěn pod jídelníčkem na stránkách www.penzion-u-marka.cz

U P O Z O R N Ě N Í
Jsme povinni jako výrobce potravin a pokrmů označit vyrobený pokrm alergenní složkou. Značení má pouze informační funkci. Není možné se při výrobě jídel věnovat strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě. Tuto skutečnost si musí každý strávník uhlídat sám.

Případné dotazy rádi zodpovíme v Leskovci nad Moravicí, tel. 603 921 430.