Týdenní menu

21. – 25. 6. 2021

bez-nzvu-6

Cena týdenního menu od 92,- Kč
Možnost rozvozu poledního menu, obj. na tel.: 603 921 420.

Pondělí 21.6.2021

Polévka: Vývar s nudlemi

Alergeny: 1,9

Farmářský talíř, zelí, vařený brambor

Alergeny: 1

92,- Kč

Alergeny:

Úterý 22.6.2021

Polévka: Hrachová s uzeninou

Alergeny: 1

Boloňské špagety sypané sýrem

Alergeny: 1,7

92,- Kč

Alergeny:

Středa 23.6.2021

Polévka: Sýrový krém

Alergeny: 1,7

Bramborové knedlíky se špenátem, uzené maso

Alergeny: 1

96,- Kč

Alergeny:

Čtvrtek 24.6.2021

Polévka: Soljanka

Alergeny: 1,7

Hovězí, svíčková omáčka, knedlík

Alergeny: 1,3, 7

98,- Kč

Alergeny:

Pátek 25.6.2021

Polévka: Žampionová

Alergeny: 1,9

Vepřové výpečky, zelí, vařený brambor

Alergeny: 1,3,7

92,- Kč

Alergeny:

Váha masa v syrovém stavu: 120 g
Změna jídel vyhrazena.

Alergeny

Od 13. 12. 2014 nám vzniká povinnost označovat v jídelním lístku alergeny, které daný pokrm obsahuje. Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8, odstavec 10:

1) Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

ZPŮSOB ZNAČENÍ ALERGENŮ:
A – číslo alergenu dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje
V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen SEZNAM ALERGENŮ s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Seznam je také umístěn pod jídelníčkem na stránkách www.penzion-u-marka.cz

U P O Z O R N Ě N Í
Jsme povinni jako výrobce potravin a pokrmů označit vyrobený pokrm alergenní složkou. Značení má pouze informační funkci. Není možné se při výrobě jídel věnovat strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě. Tuto skutečnost si musí každý strávník uhlídat sám.

Případné dotazy rádi zodpovíme v Leskovci nad Moravicí, tel. 603 921 430.